Radyonun Zaman Yolculuğu

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE RADYONU’NUN YOLCULUĞU

Radyonun Zaman Yolculuğu; Radyonun geçmişteki yeri ve günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi ile beraber yeri ve önemine göz atalım.

1900’lü yılların başında sabit mekanlarda bulunan ve kısıtlı olarak dinlenilen ve dinleyici kitlesine ulaşan Radyo; günümüzde teknolojinin artmasıyla beraber artık cep telefonlarımıza kadar inmiş bulunmaktadır. Radyo dinlenme alışkanlığını değiştirerek yeni kültürel özellikler kazandırmıştır. Daha önceleri kamusal anlayışla yayın yapan Radyo kanalları; özel sermaye ile endüstrileşme süreci hızlanmış radyo pazarının çok seslileşmesi sağlanmış ve program çeşitlilikleri artarak hem dinlenme süreci hem de daha çok kitleye ulaşımı sağlanmıştır.

Radyonun Zaman Yolculuğu ve Canlı Radyo Keyfi

Artan Radyo kanallarının ve Frekanslarının özellikle Analog yayından dijital yayına geçmesiyle daha popüler bir hale bürünmüş geniş kitlelere hitap etmeye başlamıştır. Radyolarda ki program özelliklerine göre sınıflandırılabilir temel yapı özellikleri söz ve müziktir. Hangisi daha ağır basıyorsa içeriğinde o adla adlandırılır.

Söz programları dinleyicinin dikkatinin dağılmaması için süre kısa kısıtlı tutulur eğer şov amaçlı ve eğlence unsuru içeriyorsa daha uzun tutulmaktadır. Canlı Radyo programları; günümüzde tüm kamuya seslendiklerinden toplumdaki her bireye inerek onların gereksinimlerini karşılamak zorundadır. İlk radyonun çıktığı yıllarda teknolojinin gereksinimlerine göre; kısıtlı yayın yaptığından günümüzde bu imkanların artmasıyla beraber insanların radyo dünyasından beklentileri de artmıştır.

Analog yayından Digital yayına e geçişte değişmeyen tek eğlence kaynağı; günümüz de en büyük kitle iletişim aracı olan ve hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan adeta insanlarla bütünleşmiş olan  Canlı Radyo; ilk günkü gibi bundan sonrada teknolojinin çılgın yükselişine ayak uydurarak insanların vazgeçilmezi olacaktır.

Kaliteli Yayın

Radyo ECE Ailesi olarak ta Radyonun bundan sonraki serüveninde; Saygılı, Seviyeli ve İlkeli bir yayın anlayışı ile her zaman siz dinleyicilerimize adına yakışır şekilde insanların gereksinimlere hitap ederek Kaliteli Yayın yapmaya devam edecektir.

 

SuLtanLarın DinLediği Tek Radyo RadyoEce.Com’ a Hoş Geldiniz…

 

Radyonun Zaman Yolculuğu

Radyonun Zaman Yolculuğu

Yorumlar