İlkay TAN RadyoEce Konuğu

İlkay TAN

İlkay TAN

 

İlkay TAN RadyoEce Konuğu

 

SES SANATÇISI

İLKAY TAN

10 MART ÇARŞAMBA

SAAT 20:00’DE

ZeHiR iLe

ZEHİRLİ SAATLER

PROGRAMININ KONUĞU

 

İlkay TAN RadyoEce Konuğu

İlkay TAN RadyoEce Konuğu

 

İLKAY TAN KİMDİR?

 

İlkay TAN İstanbul’da dünyaya geldi. Okuma yazmayı üçbuçuk yaşında öğrenince, erken yaşta okula başladı. O dönemlerde sesiyle ve resimleriyle, gelecekteki İlkay’ın çizeceği yolu, belirgin şekilde ortaya koyuyordu.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı’ndan mezun olan sanatçı, üniversite hayatında grafikerlik yaparak ve resimlerinden para kazanarak, kendine bir iş alanı yaratmaya başlamıştı. Psikolojiye olan yoğun ilgisi onu, Psikiatrist olan babasının tıp kitaplarını okumaya sevk etti.

 

Bilmediği birçok kavramdan, kendisi için gerekli bulduklarını babasına sorup öğrenerek, bunları, benimsemiş olduğu yarı soyut expressive tarzda, tuvallere aktardı. Bir taraftan da, çocukken yazmaya başladığı şiirlerini yazmaya hep devam etti. Rock , blues, jazz müzik tarzları ile haşırneşirken, Türk Sanat Müziği’ne olan yoğun ilgisini farketti. Babası bir tıp kongresinden dönüşünde, elinde TSM’nin unutulmaz eserlerini barındıran birkaç müzik albümü ile geldiğinde, bu şarkıları ezberleyip söylemek, kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştu. Bundan sonra her fırsatta yeni bir şarkı ezberleyip söylemeye devam etti.

 

Görev yaptığı Diyarbakır’da musikinin çok değerli üstadlarından Edvan KENGİL ile tanışması, bu ilgiyi daha da perçinledi. Musikiden kopması imkansızdı artık. ‘’Edvan KENGİL ile çalışmak, onun öğrencisi olmak, bir lütuftur’’ diyerek, bunun kendisi için önemini vurgulayan İlkay Tan, şarkı söylerken aynı zamanda öğretmenlik hayatına devam ediyor, şiir ve şarkı sözü yazıyordu.

 

Fethiye’de tanıştığı ve kendisine ‘’manevi kızım’’ diye hitap eden ,yine musikimize katkı sunan isimlerden Memduha OLGUN Hanımefendi’nin teşviki ile, bir TSM albümü çıkarmaya karar verdi. Zaman içerisinde, ilk çıkışını bir single ile gerçekleştirmeyi düşünerek, güftesi ,Türk Müziğine önemli eserler kazandırmış olan Cengizhan MUTLU Beyefendi’ye, bestesi Ozan ÖZDEMİR’e ait olan ‘’Kıyamıyorum İnan’’ isimli şarkısı ile, daha geniş bir kitleye hitap etmek için adım attı.

 

Eski şarkıları ve TSM’yi unutturmamayı, yeni nesillere sevdirmeyi misyon edinen sanatçı, bunun da doğru ve iyi bir sentez ile gerçekleşebileceğini vurgulamaktadır.

 

Canlı Radyo Dinle Adresimiz RadyoEce.Com‘da Siz Değerli Dinleyicilerimizi Kesintisiz Canlı Radyo Dinle  Sitemize Davet Ediyoruz…

 

İlkay TAN RadyoEce Konuğu

İlkay TAN RadyoEce Konuğu


Yorumlar